Αρχική Σελίδα

Οι διαιτολόγοι εν δράση αποτελούν μία ομάδα διαιτολόγων με όραμα που βασικό στόχο και σκοπό έχουν την εξύψωση του επαγγέλματος του διαιτολόγου, την κατοχύρωση της θέσης των διαιτολόγου στην Ελληνική Κοινωνία και στο Ελληνικό Κράτος ΑΛΛΑ και η Διασφάλιση του πτυχιούχου Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης) από άλλους που οδεύουν να εμπλακούν στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.


Μέσα από αυτή την ιστοθέση οι επαγγελματίες διαιτολόγοι αλλά και οι φοιτητές των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διατροφής και διαιτολογίας θα μπορούν να μάθουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το κλάδο αυτό.

Η συντακτική ομάδα των «Διαιτολόγων ….. εν δράση» θα σας ενημερώνει για ότι μαθαίνουμε που αφορά το κλάδο αυτό.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (ΕΠΟΧΗ ΠΡΟ ΕΔΔΕ)

Εδώ και χρόνια διαβάζουμε για λύση στο πρόβλημα στο ζήτημα της θεσμοθέτησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. 

Από πληροφορίες το πρόβλημα υπάρχει από το 2003.


Κόντρα στην κόντρα οι 2 σύλλογοι διαιτολόγων, για το ποιοι είναι ανώτεροι, ποιοι είναι οι κατώτεροι, ποιοι έχουν δικαιώματα και ποιοι δεν έχουν δικαιώματα................. 

Οι πτυχιούχοι διαιτολόγοι ΠΕ, θεωρούν ότι αν μπούνε στο ίδιο τσουβάλι με τους ΤΕ θα χάσουν την αξία τους και κάνουν έναν διαρκή αγώνα ακούγοντας κάποιους ανασφαλείς συμφοιτητές τους που τους λένε .... "Μην αφήσετε να γίνει κάτι τέτοιο και εξομοιωθείτε γιατί θα χάσετε τα δικαιώματα σας, εσείς γράψατε 18500 μόρια στις εξετάσεις και οι άλλοι 15000 μόρια !!! πώς μπορείτε να είστε το ίδιο?"

Οι πτυχιούχοι διαιτολόγοι ΤΕ, βλέποντας τους ΠΕ να προσπαθήσουν να τους υποβιβάσουν αντιδρούν και στο τέλος ......... όλα ένας αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως. 

Διάβασα και ξαναδιάβασα επαγγελματικά δικαιώματα και το μόνο που βρήκα είναι ότι ..... 
Είτε ΠΕ, είτε ΤΕ είσαι .... τα ίδια δικαιώματα έχεις !!! Άρα όλος αυτός ο καυγάς γιατί ?

Με τους καυγάδες και όλα αυτά .... τελικά ................. γυμναστές, αισθητικοί, ειδικοί εφαρμογών διαιτητικής, γιατροί, επιχειρηματίες .......... άρχισαν να το παίζουν διαιτολόγοι και να χορηγούν δίαιτες στον κοσμάκι και όλο και περισσότεροι διαιτολόγοι να μένουν άνεργοι. 

Μα πόσο βλακεία μπορεί να υπάρχει όταν μορφωμένοι άνθρωποι, αντί να δούνε το κοινό καλό, βγάζουν προσωπικά βίτσια και αντί να παράγουν για το κλάδο μας, πήρανε τον ΙΑΣΩΝΑ τον μετροπόντικα και άνοιξαν τρύπα για να εισέλθουν διάφοροι στο επάγγελμα μας? αντί να κοιτάξουν και κλείσουν αεροστεγώς τον κλάδο αυτό.

Επιτέλους το 2009 αποφάσισαν να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και να φτιάξουν την (Ε)νωση (Δ)ιαιτολόγων (Δ)ιατροφολόγων (Ε)λλάδος για να υπάρξει κοινή πορεία όλων ΠΕ και ΤΕ διαιτολόγων και να προφυλαχτεί ο κλάδος .....................

η συνέχεια έρχεται σε άλλη ανάρτηση ......  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου